Ο ΟΜΙΛΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)

Ο Ν.Ο.Β.Σ. ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003 από 30 ιδρυτικά Μέλη.

Με την απόφαση 2250/18-5-2004 του Πρωτοδικείου Πειραιά εγκρίθηκε το Καταστατικό του Ομίλου και  αποφασίσθηκε η εγγραφή του στο δημόσιο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Πειραιά με Αριθμό Μητρώου 4324.

Με την απόφαση 1660/31-3-2009 του Πρωτοδικείου Πειραιά εγκρίθηκε το νέο τροποποιημένο Καταστατικό του “Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας (Ν.Ο.Β.Σ.)” και για την εκτός Ελληνικής επικράτειας επικοινωνία, “Salamis Yachting Club.

Από 28 Μαΐου 2010 ο ΝΟΒΣ είναι Μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με την απόφασή της, ως 888/2010 Πρακτικό Δ.Σ. 

Με την με αριθ. πρωτ. 30962/29-9-2014 (ΑΔΑ 7ΝΔΡΓ-ΔΑΒ)   Απόφαση του ΥΠΟΑ χορηγήθηκε στον ΝΟΒΣ  Ειδική Αθλητική Αναγνώριση  με αριθμό ΦΤ24 για το άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Από τον Ιούνιο του 2010 αρχίζει η δραστηριοποίηση στον ναυταθλητισμό και ειδικότερα στην Ιστιοπλοΐα, με την δημιουργία αθλητικού τμήματος Ιστιοπλοΐας τριγώνου και Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης. Ο Όμιλος διοργανώνει στα πλαίσια του ετησίου προγράμματος αγώνων της ΕΙΟ κατ’ έτος έναν έως δύο Διασυλλογικούς Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου στον κόλπο της Σαλαμίνος, το «Κύπελλο Αίαντος» κάθε Άνοιξη και το «Κύπελλο Σαλαμινομάχων» κάθε Φθινόπωρο. Κάθε χρόνο διοργανώνει ένα τουλάχιστον προπονητικό Camp με συμμετοχή και άλλων Ναυτικών Ομίλων. Για την ανοιχτή θάλασσα διοργανώνει τον διήμερο αγώνα το «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος» κάθε Σεπτέμβριο προς τιμή της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, με εκκίνηση από τον Πειραιά και τερματισμό στο Λιμάνι της Σαλαμίνας. Ο συνολικός αριθμός των εν ενεργεία αθλητών τριγώνου και ανοιχτής θαλάσσης σήμερα, είναι 60.

Η ΕΙΟ έχει αναθέσει στον ΝΟΒΣ:

 • τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανδρών – Εφήβων για σκάφη τύπου Laser rdl, τον Ιούλιο του 2013.
 • τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος BUG Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων τον Ιούλιο του 2016
 • τη διοργάνωση του Α’ Περιφερειακού Πρωταθλήματος Laser 4,7 Αθηνών  τον Φεβρουάριο του 2017
 • τη διοργάνωση του Α’ Περιφερειακού Πρωταθλήματος Optimist Αθηνών  τον Φεβρουάριο του 2018
 • τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος BUG Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων τον Οκτώβριο του 2020
 • τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος BUG Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων τον Οκτώβριο του 2023

Οι Αθλητές του ΝΟΒΣ έχουν κατακτήσει τις παρακάτω Πανελλήνιες διακρίσεις:

 • Ένα Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία BUG παίδων
 • Ένα Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία BUG εφήβων
 • Ένα Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία BUG Κορασιδων U17
 • Ένα Χάλκινο  μετάλλιο στην κατηγορία OPTIMIST  11χρονων
 • Ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία EUROPE νεανίδων
 • Δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία BUG παίδων

Επίσης  έχουν αναπτύξει πλούσια αθλητική δράση.  Συμμετέχουν κάθε χρόνο:

·           σε  5    Πανελλήνια Πρωταθλήματα

·           σε  4    Περιφερειακά Πρωταθλήματα

 • σε 15  Διασυλλογικούς αγώνες
 • Ο συνολικός αριθμός συμμετοχών των αθλητών μας σε αγώνες κατ’ έτος ανέρχεται σε 140.

Επίσης ο ΝΟΒΣ στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) διοργανώνει έναν έως δύο καθαρισμούς ακτών κατ’  έτος.

Στα περιουσιακά στοιχεία του ΝΟΒΣ περιλαμβάνονται ναυταθλητικά σκάφη “OPTIMIST”,  “LASER”,  “BUG”, “HOBBIE CAT 14”, HUBBIE CAT 16” και  “420”, δύο βοηθητικά παλαιά φουσκωτά σκάφη και ένα Ιστιοφόρο ανοιχτής θαλάσσης μήκους 9,25 m.

Στον Ν.Ο.Β.Σ. έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος στο Λιμάνι της Σαλαμίνας χώρος για άσκηση Ναυταθλητικών δραστηριοτήτων. Στον χώρο αυτόν έχουν τοποθετηθεί δύο Οικίσκοι, που παραχωρήθηκαν ευγενικά επί δανεισμώ από τον όμιλο επιχειρήσεων Αφοι Σπανόπουλοι και το ΥΥΠΟΜΕΔΙ, για προσωρινή στέγαση των Ναυταθλητικών δραστηριοτήτων του Ν.Ο.Β.Σ. και δύο κοντέινερ εμπορικού τύπου ως αποθήκες υλικών. Για την διευκόλυνση των αθλητών διατίθενται τρεις πλωτές ξύλινες ράμπες και μία μόνιμη γλίστρα από σκυρόδεμα, ως επίσης και ηλεκτρικός περιστροφικός Γερανός.  Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας έχει αναληφθεί η δέσμευση, να κατασκευαστούν μόνιμες Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στον χώρο αυτόν, για την μόνιμη στέγαση του Ν.Ο.Β.Σ. 

Ο Ν.Ο.Β.Σ. έχει αναλάβει τη διοργάνωση

2 πανελληνίων & 2 περιφερειακών πρωταθλήματων

Επικοινωνία
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
MAIL2This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Νέα

Περιβάλλον

Social Media

 facebook twitter